Durumunuz hallice ve kendinizi kasmadan “Ne kadar köfte o kadar ekmek” mantalitesinden hareketle satın alabileceğiniz bir mobil cihaz arıyorsanız ne yazık ki pek fazla bi’ seçeneğiniz yok. Özellikle 1000 küsür lira bandına baktığınız ne güdüğü belirsiz abidik mobile ve gubidik mobile başta olmak üzere bir dünya cihazın piyasayı zapt ettiğini görüyorsunuz.
Tüm bu markasızlıkların içerisinden size el sallayan ve kurtarıcınız gibi önünüze çıkan Samsung Galaxy J7 modeliyse gerçekten üzerine düşünmeye ve hatta satın alıp kullanmaya değer bir model olarak göz önüne çıkıyor.
Samsung markasının orta hallice mobil cihaza ihtiyaç duyan ve öküz alabileceği paraları telefona vermemesi için ürettiği Samsung Galaxy J7 oldukça mütevazi, amire, memura ve hatta bilimum genç tayfası öğrenci arkadaşlara gidebilecek bir cihaz. Dış tasarım açısından baktığımızda Note serisini andırıyor fakat alttan alttan yok ben başka bir tasarımım diye de keskin köşelerle bize aparkatlar attırıyor.
Cihazın ekran boyutu 5,5” ki, bu ortalama olarak cebinize sığması veya çantanızdan zort diye fırlamaması için oldukça ideal bir rakam. Bu cihazla öyle über süper ekşınlara da girmeyeceğinizi düşünürsek, Samsung Galaxy J7 hem sizin büyük ekranlı telefon modasına ayak uydurmanıza hem de her istediğinizi kocaman kocaman görmenize yardımcı oluyor. Bu kadar büyük ekranı yapıp da içerisine hiç anlamadığımız özellikler koyulmadan elbette olmaz. Samsung J7 diğer birçok Samsung modelinde olduğu gibi Super AMOLED ekran teknolojisini kullanıyor ve 1280 x 720 ekran çözünürlüğü sunuyor.
Ön ekran tarafında en çok dikkat çeken ise elbette flaşlı selfie kamerası. Bu teknolojiyi kimin hangi kafayla neden istediğini veya neden ihtiyaç duyduğunu anlamakta zorlanıyorum. Biz ki, normal şartlarda flaşı kullandığımız yerlerde arka kameradan bile fotoğraf çekmekten vazgeçen insanlarız. Ön kameradaki flaşın bize ne yararı dokunabilir ki? Onun için bence bu özelliğin üzerine pekte düşmeye gerek yok.
Kameralar demişken, cihazda önde bir ve arkada bir olmak üzere iki kamera yer alıyor. Arka kamera 13 MP çekimler yaparken flaşlı selfie kameramız 5 MP olarak çekim yapabiliyor. Ön kameranın flaşına biraz değdirdik ama kalitesine laf edersek ayıp olur. Bu fiyat aralığındaki diğer cihazlarla karşılaştıracak olursak Samsung J7 ile çekilen selfielerde bildiğiniz yüzünüz filan görünüyor. Yani, durum o kadar da içler acısı değil.
Sistem özellikleri açısından da Samsung Galaxy J7 oldukça mütevazi ve efendi tarzını devam ettiriyor. 8 çekirdekli kuru yemiş tadındaki işlemci 1,5 MHz çalışma hızına sahip. Android işletim sisteminin altında 1,5 GB RAM belleğiyle aslında cihazın olağan üstü performans verdiğini söyleyebiliriz. Zira zaten işletim sisteminin kendisi başlı başına 750 MB civarında RAM tüketimi gerçekleştiriyor.
Apple’a bakıp değişik değişik modalara ayak uyduran Samsung, bu cihazında kapalı kapak modasından bir kaç adım sıyrılmış. Cihazın bataryası çıkartılabiliyor ve 16 GB dahili hafızası istendiği taktirde MicroSD yardımıyla yükseltilebiliyor.
Susmayan Adamın Samsung Galaxy J7 Yorumu;
Samsung J7, çok fazla uçup kaçmayacak aldığı telefona 1000 – 1100 TL arasında ödeme yapacağının farkında olan kişileri fazlasıyla mutlu edebilecek akıllı uslu bir cihaz. Oyun performansı konusunda orta seviyede sizi tatmin edebilecek cihazın günlük kullanım performansı ise üst düzeyde denebilir.
Yani, sadece Facebook’a Instagram’a girecekseniz, internette dolaşıp, evinizde PC yokmuş gibi film/dizi izleyecekseniz tüm bu faaliyetlerinizi kaldırabilecek bir cihaz. Şarj olayı açısından da kısmen hallice olduğunu söyleyebilirim.
Sonuç olarak; Samsung J7’nin herkese uyan efendi tarzını ve bu efendiliğe yaraşan fiyatını göz önüne alacak olursak ne beklediğini bilen kullanıcıları fazlasıyla mutlu edebileceğini söyleyebiliriz.