Herkese selam. Aslında paylaşacağım konu tamamen benimle alakalı. Konu dediğim: “Google Online Pazarlama Temel Eğitimi” bu arada. Twitter’da paylaştıktan sonra konuyla alakalı bir çok soru geldi. Ben de hem içeriği hem de deneyimlerimi konu alan bir yazı yazayım dedim. Sağ olsun Dijital Karga’da olur dedi. 🙂
Öncelikle, sabırlı olmayan okuyucularımız için, mini bir bilgi vermek istiyorum. Merak etmeyin, bu eğitimi almaya başlayanlar aynı zamanda sabırlı bir insana da dönüşmeye başlıyor. Özellikle, oturunca daha da kalkmam diyenlerdenseniz.
Eğitimin en güzel kısmı, ücretsiz olması. Eğitimi Manisa’da katıldığım bir Hackathon’daki ekip arkadaşım Derya’dan duymuştum. Derya’yı bilmeyenler için hemen aşağıdaki hayat kurtarıcı yazıda ismini zikrettiğimi hatırlatayım. Ki şu detayı da söyleyeyim. Derya’dan önce başladım ama ondan önce bitirdim eğitimi. Sevgiler Derya. 🙂
http://www.dijitalkarga.com/ceviz/petya-virusu/
Eğitim içeriğinde 89 ders yer alıyor. Evet, SEKSEN DOKUZ. Toplamda 23 farklı konu başlığı var. Ve bu başlıkların altında da dersleri içeren alt konu başlıkları var. Eğitim, videolu ve yazılı anlatımlar ile destekleniyor. 2, 4, 6 gibi değişken süreleri mevcut. Anlayacağınız çok uzun ve sıkıcı değil.
Her videodan sonra bilgilerinizi sınamak için mini bir test geliyor. Eğer yanlış cevap verirsenizi, tekrar video izlemek yerine karşınıza çıkan yanlış cevap ekranında ufak ipuçları ile yeniden cevap verebiliyorsunuz.
Tüm küçük testler bittikten sonra, genel konu testi oluyor. 10-15 soru yöneltiyorlar. Değişebiliyor tabi 🙂 Açıkcası ben son tarih gibi bir şeye rastlamadım. Ama öyle bir tarih belirtilmedi diye siz çok salmayın. Zira bu sebepten Cisco Ağ eğitimim yandı. 🙁 Tüm dersleri bitirdikten sonra 40 karma sorudan oluşan genel testi cevaplayıp, sertifikanızı alıyorsunuz. Sertifikanızı PDF olarak anında indirebiliyorsunuz.
Sertifika nasıl birşey diye görmek isterseniz,
https://twitter.com/cagriell/status/883701459891650562
Eğitimin iş ortaklarına şuradan göz atabilirsiniz. Bu sertifikayı CV’nize de eklebiliyorsunuz.
Bu eğitimi almak için Dijital Atölye linkine tıklayıp Gmail adresiniz veya normal e-postanız ile oturum açıp eğitimlere başlayabilirsiniz.
Şimdiden bol sabırlı günler ve başarılar. Unutmadan, buz gibi “Ice-Tea Şeftali” tavsiye ederim. Ders arasında ferahlamanızı sağlıyor. İyi dersler 🙂