Kargaları Bile Kıskandıran 26 Blog Tavsiyesi

Kargaları Bile Kıskandıran 26 Blog Tavsiyesi

İnternetin hayatımıza giriş aşamalarındaki sloganları ve lanse ediliş şekillerini muhtemelen hepimiz hatırlıyoruzdur. Bize sürekli olarak bir bilgi ansiklopedisi gibi anlatılan bu icat zamanla sadece bilgiyi değil çok daha fazlasını sunan oldukça geniş bir dünya haline geldi.

Günümüz koşullarını baz aldığımızda ilerleyen yıllarda internet ekosisteminin şu an olduğundan çok daha fazlasını ön görmek zor değil. Ekosistemde yer almak isteyen üniversite adayları, öğrencileri ve mezunları için güçlü bir blog oluşturmanızın 26 kuralını paylaşıyoruz. Ajansın size danışmanlık yapmasına veya büyük bütçeli sosyal medya kampanyalarına imza atmanıza gerek olmayabilir. Tek yapmanız gereken güçlü bir blog kurma adımında hangi araçları kullanacağınızı bilmek ve bunları en etkili şekilde kullanabilmekten geçiyor.

Ufak bir başarı hikayesinin örneği ile isterseniz tezimizi biraz daha kuvvetlendirelim? Bethany Mota isimli internet kullanıcısı internet dünyası ve özellikle YouTube’da açmış olduğu eğlence videoları ile ilk olarak tanınan ve popüler hale gelenlerden biri oldu. 2009 yılında sadece 14 yaşındayken bu kullanıcının videoları YouTube üzerinde ortalama olarak 209 milyon gibi bir izlenme rekorunu elde etti. Elbette, bu videoların izlenmesinden aylık 40.000 Dolar gibi bir gelirin yani seneden neredeyse yarım milyon doların sahibi olmaya başladı.

Bethany’nin yaptığı son derece basit bir şeydi, o insanlara sosyal medyanın gücünü göstermesinin yanı sıra farkındalık yaratarak hayatlarına farklı bir pencereden yaklaşmalarına yardımcı oldu.  Bu belki bir YouTube örneği olabilir ve size bir kişisel blog ile çokta alakası yok gibi görünebilir fakat bu şekilde çok küçük yaşlarda olmasına rağmen dahi büyük bir serveti elde eden onlarca insan var.

İnsanların hepsinin ise tek bir ortak noktası var; farkındalık yaratmak ve elindeki araçları etkili şekilde kullanmayı bilmek. Yazımıza her ne kadar bir başarı öyküsü ile başlamış olsak da başarılı olanlar kadar başarısız olan onlarca insanı bulabilmeniz de mümkün. Bir kişisel blog oluşturup hayallerinize ulaşmanız için mükemmel olmanıza gerek yok tek yapmanız gereken elinizdekilerini etkili şekilde kullanmayı bilmek ve başlangıcı yapmak, gerisi mutlaka gelecektir. İşte size kendi kişisel blogunuzu oluştururken, oluşturduktan sonra ve markalaştırma yolunda yardımcı olabilecek, blogunuzu çok daha güçlü bir forma sokabilecek birbirinden faydalı tam 26 ceviz.

Esas olmayı kabul edin

Kullanıcılar her blog sayfasında aynı içerikleri görmekten keyif almazlar. Televizyonda haberleri izlerken diğer bültene geçtiğinizde aynısını görmek istemezsiniz. Siz hem gerçekçi hem de otantik olmayı kabul edin. Çok fazla içeriğin değil insanların hayatlarında esas olanların sizi kurtaracağının farkına varın.

Bir blog veya web sitesi ile işe başlayın

Çoğu zaman bir YouTube kanalı kurarak gerçekten kaliteli işlere imza atmak kolay olmayabiliyor. Bu nedenle ilk olarak işe blog veya kişisel bir web sitesi kurarak başlayın.

İlgi çekici olun

100 Beyaz koyun içerisindeki 101. Beyaz koyun dikkat çekmeye değer değildir. İlla koyun olma konusundan bahsedeceksek siz 100. Siyah koyun olun.

Hedef kitleye sahip olun

Benim hedefim “Herkes” gibi bir sloganla internet dünyasına giriş yapmayın. Bu tür sloganlar genel seçimlerde işe yarayabilir fakat siz seçmen adayı değilsiniz. Bu nedenle kendinize bir kitle belirleyin.

Mail listeleri oluşturun

Blogunuz veya web sitenizi takip eden kullanıcıların mail gündeminize abone olmasına yardımcı olacak formlar hazırlayın. Böylece ilgi çekici içeriklerinizi çok daha kısa sürede yayabilir ve duyurabilirsiniz.

Odaklanmayı unutmayın

Blogunuzu çok daha iyi bir hale getirmek mi istiyorsunuz? Çözüm son derece basit, sadece odaklanın fakat yanlış şeylere değil, doğru ve sizi başarıya götürecek olanlara.

Marka bir tasarım şart

Dikkat ettiyseniz birçok web sitesini aklımızda tasarımı ile tutabiliriz, sizin de aynen bu şekilde marka ve akılda kalıcı bir tasarımınızın olması gerekiyor. Bilhassa bu konuda özel bir tasarıma sahip olmaya dikkat edin.

Yardım elini geri çevirmeyin

Süpermen olmayabilirsiniz ve muhtemelen Batman arkadaşınız değildir. Fakat blogunuzda sizden yardım talep edenleri geri çevirmeyin. Mümkün olduğunda uzatılan yardım elini boş geri göndermeyin.

Olumsuz yorumlara takılmayın

İnsanlar çoğu zaman gerçekten birinin doğru bir şey yaptığını düşündüğünde kibire kapılabilir, bu da insanların olumsuz yorum yapmasına neden olur. Eğer sürekli takipçileriniz sizden memnunsa sorun yok demektir.

Online topluluklara katılın

Hedef kitleniz veya alanınızla ilgili ne kadar çok toplulukta yer alırsanız bu sizin o kadar tanınmanıza ve blogunuza ziyaretçilerin gelmesine yardımcı olur.

Google’da arama yapılabilecek başlıklar kullanın

Okuyucularınıza çok yaratıcı başlıklar sunmak aklınızdan geçiyor olabilir, fakat bu durum Google’da sizin çok daha gerilere düşmenize neden olacaktır. Her zaman olmasa da bazen Google tabanlı düşünmek faydalı olabilir.

LinkedIn’i etkili şekilde kullanın

LinkedIn özellikle kişisel blog yazarlarının atlamaması gereken en önemli sosyal platformlardan birisidir. Bu platform hakkında araştırma yapın ve etkili şekilde kullanmayı öğrenin.

Dijital dünyanın işleyişini araştırın

Kişisel blogunuzu çok daha güçlü kılabilmek için muhakkak önemli detaylara hakim olmanız gerekiyor. İnternet ve blog dünyasının nasıl işlediğine hakim olmak sizi başarıya kısa yoldan götürebilir.

Sosyal ağları es geçmeyin

Sosyal ağları sürekli olarak aktif kullanmayı alışkanlık haline getirin, insanları takip edin ve kendinizi daha takip edilebilir kılın.

Kararlarınızı dikkatlice alın

Özellikle internet dünyası üzerinde yapacağınız doğru veya yanlışlar sizi vezir veya sefil yapabilir. Kararlarınızı iyi düşünün ve cesur davranmaktan çekinmeyin.

Fotoğrafları sakın unutmayın

Bir blogun baştan aşağıya yazılardan oluşması modern tıbbın temellerini anlatsanız dahi okuyucu sıkar. Blogunuzda görsel ögelere yeterince yer verdiğinize emin olun.

Sorular sorun ve yoruma teşvik edin

Yazınız bittiğinde sadece okuyuculara düşüncelerini değil, farklı soruları da yöneltmeyi deneyin. Bu insanları yorum yapmaya teşvik edecektir.

Size yardımcı olabilecek insanların farkına varın

İnternet dünyası oldukça büyük bir pasta ve karnınız doyduğunda pastanın geri kalanını yemek istemeyeceksiniz. Aynı şekilde sizin gibi bir çok insan olduğunu unutmayın ve size yardımcı olabilecek insanlarla aranızı iyi tutun.

Amacınızı ve blogunuzu tanımlayan bir slogan bulun

Blogunuzu bugün açmanız bugün bir slogan edinmeniz anlamına gelmiyor. Hem kısa hem de çarpıcı bir slogan edinin. Bu sloganın mutlaka içeriğiniz veya amacınız hakkında bilgi vermesi gerektiğini de unutmayın.

Öğretin ve paylaşın

İnternet dünyası bildiklerinizi paylaşmak için harika bir fırsat, siz de bu fırsatı değerlendirin ve önemli bilgileri okuyucularınızla paylaşmaktan çekinmeyin.

Duygusal tetikleyiciler silahlarınız olsun

Çoğu zaman duygularınızda salt bir dil yerine duyguları hissettirecek cümleler kurmaktan çekinmeyin.

Kendinize has üslubunuz olsun

Bilhassa yazı dilinde dikkat çekmek çok daha zordur, bu nedenle hedef kitleniz tarafından katlanılabilir ve okunabilir bir yazı diliniz olması lazım.

İnsanların saygısını kazanmaya çalışın

İnsanlara kendinizi sevdirmeye çalışın, bu size artı puan ve yeni takipçiler olarak geri dönecektir.

Analiz araçlarını kullanın

Google ve daha birçok konuda internet üzerinde yer alan analiz araçlarını kullanın, bunlar işinizi çok daha kolay hale getirir ve size daha çok zaman kazandırır. Google Analiz, Google Trend, Wm Tools, Ahrefs, Woorank, Wmaracı bu araçlara örnek olarak gösterilebilir.

Kendinizi unutun ve okuyucularınıza odaklanın

Kişisel blogunuzda sadece kendi borunuzu öttürmek isteyebilirsiniz. Fakat bunu yaptığınızda blogunuzu okuyan tek kişi olarak kalabilirsiniz.

Hevesinizi yitirmeyin

Başarısızlıklar hayatın her alanında vardır, fakat bunlar sizi yıldırırsa işte asıl o zaman kaybederseniz. Hevesinizi ve inancınızı her zaman ilk adımlarınızdaki gibi kararlı tutun.

İlginizi Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Sonraki yazı
Murat Erdör WhatsApp Röportajı #kargayakonuş
Önceki yazı
Sosyal Medya, İnternet ve Teknoloji Üçgeni