Blogunuzu Google’a nasıl kayıt edebilirsiniz?

Bloglar da diğer web siteleri gibi ziyaretçileri ile ayakta duran bir internet sayfasıdır. Fakat tek fark blogların daha çok ziyaretçiye ulaşmak gibi bir amacı olmasıdır. Çünkü temelde blogların açılmasının ardında yatan en önemli nedenlerden birinin paylaşmak olduğunu daha önce Blog nedir konumuzda irdeleme fırsatına sahip olmuştuk. Google ise bloglara yıllardır en büyük ziyaretçiyi gönderen başlıca kaynak arama motorudur. Yani eğer yazılarımız Google’da ne kadar iyi yerlerde çıkarsa bizlerin yazıları da o kadar çok okunacak demektir. O halde öncelikle ilk iş olarak Web sitemizi Google’a göndermemiz gerekecek demektir.

1-Bunun için öncelikle Google’ın blogcular ve webmasterlar için hazırlamış olduğu sayfası olan Google Web Yöneticileri sayfasına gidin. Bu sayfadan işlem yapabilmek için öncelikle oturumunuzu açmanız gerekiyor.

2- Eğer ilk defa Gmail hesabınız yani Google hesabınız üzerine bir internet sitesi tanımlayacak olursanız aşağıdaki gibi bir görüntü sizi bekliyor olacaktır.

google-web-yoneticisi-wm-tools

3. Burada www.example.com yazan boşluğa internet adresimizi yazıyoruz. Eğer web sitenizi www ile kullanmayacaksanız sadece web adresinizi de yazabilirsiniz. Daha sonra Site Ekle butonuna basın ve sayfanın yüklenmesini bekleyin.

4. Bu aşamada doğrulama işlemini yapmanız için takip etmeniz gereken alternatifler için “Alternatif yöntemler” sekmesine göz atabilirsiniz. Bu sayfada görünen yöntem ise her zaman için en sağlıklı onaylama yöntemidir. Dosyayı indirip bir FTP aracılığıyla blogunuzun ana dizinine ekleyin ve hemen ardından da “Doğrula” butonuna basın.

5. Sitenizin doğrulama işlemi tamamlandığında onay mesajı gösterilecek. Bu aşamadan sonra artık Google’ın Web araçlarından faydalanabilirsiniz. Siteniz ile ilgili bazı istatistiklere göz atabileceğiniz gibi aynı şekilde siteniz için Sitemap yani site haritası da gönderebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

2 Yorum.

  • loremitsum
    26/01/2015 08:54

    arama motoruna add site yazıp yönergeleri takip edin 😉

Yorumlar kapatılmış.

Sonraki yazı
Blogunuza isim seçerken neleri bilmelisiniz?
Önceki yazı
Alexa’ya blog nasıl kayıt edilir?