Cevizlik Girişimler: Bir Kutu Kitap

Cevizlik Girişim: Bir Kutu Kitap

Bir Kutu Kitap, kutu – abonelik modeli ile çalışan Alparslan Demir’in ve Enes Çakır’ın kurucusu olduğu kitap odaklı bir sosyal girişim. Aslında hikâyesi yeni değil, Ekim 2015’te tanıştığımız ve 200 binden fazla aktif üyesi olan edebiyat platformu Biryudumkitap‘ın üzerinde çalıştığı ve nihayet yayına aldığı e-ticaret sitesi diyebiliriz.

bir kutu kitap temmuz kitaplarıBir Kutu Kitap, 34.90 TL’ye, %60’a varan indirimlerle ayda en az 3 kitap sözü veriyor. Şimdilik yalnızca “Edebiyat” kategorisinde kutusu bulunan Bir Kutu Kitap, önümüzdeki aylarda kariyer, girişimci, ebeveyn, çocuk ve tarih kutularını abonelerine ulaştırmaya başlayacak.

Daha önce Türkiye’nin en büyük online kitap satış sitelerinden Kitapyurdu.com’da 5 yılı aşkın geçmişi olan kurucu Alparslan Demir, memlekette okumaya zaman bulamama, ne okuyacağını bilememe gibi bahanelerin tarih olacağını söylüyor ve ekliyor: Artık kitap okumak için tam bir kutu nedeniniz var. Siz de aramıza katılın, aydınlık bir gelecek için hep birlikte okuyalım.

20 Haziran’da yayın hayatına başlayan girişim, ilk ayını doldurmadan 1000 aboneyi yakalamak üzere. İlk kutuların teslimatı sonrasında sosyal medyadaki hareketlilik, işin doğru yönde ilerlediğini kanıtlıyor.

Cevizlik Girişim: Bir Kutu Kitap

KUTU MODELİ BÜYÜYOR

Türkiye’de kutu modeli yeniden ortaya çıktı. Daha önce başarısız denemeler görülmüştü. Görünen o ki Bir Kutu Kitap, kısa sürede kitap dikeyinde ciddi atılım yapmış. Sektörün büyümesine ihtiyaç olduğunu söyleyen ve bu konuda yakında çok daha güçlü bir yapıyı hayata geçireceklerini söyleyen Alparslan Demir, “Şu anda ciddi bir rakibimiz yok, keşke olsa! Kitap okutmaktan daha güzel ne olabilir? Dediğim gibi henüz bir pazar oluşuyor, insanlar bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu takipte olmadığımız anlamına gelmez, her akıllı girişimci gibi sağa sola saldırmak yerine pazar büyüsün isteriz. İleride de pazardaki rekabetin seçki ve müşteri deneyimi tarafında olacağına inanıyorum. Burada yalnızca kitap satmak gibi bir moral yok, insanlarla iletişimde olmak, onları okumaya teşvik etmek, bu yapıya ait hissettirmek gibi motivasyonlar yaratmanız gerekiyor.”

GİRİŞİMCİLERİ TANIYALIM

Her iki kurucu da Türkiye’deki başarılı sosyal girişimciler arasında. Alparslan, dünyanın en büyük sosyal girişimcilik STK’sı olan Ashoka Changemaker’larından ve Robert Bosch Vakfı Alumni’den biri. Biryudumkitap, 2016 sonunda dünyayı değiştirmeye aday sıra dışı sosyal girişimcilerin davet edildiği Ashoka’nın düzenlediği CMX Summit’e katılmıştı. Enes, Dünya İyilik Ödülü sahibi olan Leyla’dan Sonra’nın ilk ekibinden, orada da her iki girişimci birlikte çalışıyor.

Cevizlik Girişim: Bir Kutu Kitap

Bunun dışında kutu modeliyle iş yapmayı düşünen (kitap dahil, hiç fark etmez) girişimciler, Alparslan’a ve Enes’e e-posta göndererek veya LinkedIn üzerinden yazarak ulaşabilirler. Hali hazırda 3 kutu modeliyle omuz omuzayız. Bu konuda planlı şekilde destek veriyoruz. Türkiye’de bu modelin genişlemeye ihtiyacı var.

Sipariş notuna DİJİTALKARGA ibaresi bırakanlara ilk kutularında Bir Kutu Kitap sürprizlerine ek olarak Dijital Karga’ya özel küçük sürprizler de olacak.

Bir Kutu Kitap aboneliğini başlatmak için tıkla ve yeni bir kapıyı arala.

İlginizi Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Sonraki yazı
Dijital Bünyeler İçin Film Önerisi 5
Önceki yazı
Sanal Gerçekliğin Fiziksel Gerçeklikle Birleşmesi