Zaman Kazandıran 16 Alan Adı Bulma Aracı

Dijital mecraların en sık konuşulan konularından biri alan adları. Ürününüz, blogunuz ve ya işletmeniz, hiç fark etmez. Alan adı demek, dijital dünyada sürekli varlığını koruyan ve sürdüren bir markanızın olması demek. Nasıl ki her şeyin ismi önemliyse aynı şekilde alan adı seçerken de “bilgece” davranmak gerekir. Tırnak içinde bilgece diyorum.

Doğru alan adını çok fazla zaman harcamadan bulmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken kriterler var. Bunlardan en önemlisi ise alan adının markalaşma değerinin olması ve kullanıcıların kolayca aklında kalmasıdır. www.bu-yaz-i.com gibi bir alan adına sahip olmak kullanıcıların akıllarını karıştıracak bu da doğrudan trafiğinizi önemli ölçüde sarsacaktır.

“Doğrudan trafik ile zaten işim yok, benim tüm trafiğim arama motorları!” diye sakın düşünmeyin, artık Google’ın doğrudan ziyaretçilere de önem verdiğini hatırlamanız gerekli.

Markanızı ve ya sitenizi en iyi şekilde sanal dünyada yansıtacak alan adına ulaşmanız gerekiyor. İşte, tam bu aşamada aşağıda yer almakta olan 16 farklı araç da size harika bir alan adı bulma konusunda zaman kaybetmeden sonuca ulaşabilirsiniz.

1. Domainr

Domainr servisi gizli şekilde alan adı sorgulamanıza yardımcı olabilecek en kullanışlı araçların zirvesinde yer alıyor. Yeni getirilen Türkiye desteği sayesinde artık sorgulama yapmaya çalıştığınız alan adının aynı zamanda .com.tr uzantısı için de size alan adı önerisinde bulunuyor. Domainr’ın aynı zamanda iOS işletim sistemleri içerisinde de kullanabileceğiniz oldukça gelişmiş bir mobil uygulaması bulunuyor.  Tek seferde birçok uzantıda domain sorgulamanıza yardımcı olan bu muhteşem araç aynı zamanda sorguladığınız domainleri hemen satın almanız konusunda da oldukça marifetli.

2. Learn Domain Search

Learn Domain Search isminden de anladığınız gibi Türkçe hizmet veren bir web aracı değil, buna karşın faydaları emin olun düşündüğünüzden kat be kat daha fazla. Learn Domain Search’ün domain sorgulama aracı size sayısız domain önerisi sunuyor. Bu öneriler ingilizce olsa bile aklınızda yeni bir ampül yakma konusunda oldukça başarılı olabiliyor. Hoşunuza giden alan adlarının sizin için hem hemen uzantılarını kontrol ediyor hem de aynı zamanda bu alan adına sahip olursanız diye size alan adının Twitter profilinin uygunluğu hakkında bilgi sunuyor. Alan adını satın almak istediğinizde ise sizi WordPress, Godaddy, Bluehost ve Namecheap gibi internet sitelerine kolaylıkla yönlendirebiliyor.

3. Bust a Name

Bust a Name, listemizdeki diğer araçlara göre biraz daha detaylı bir araç. İngilizce diline sahip olması nedeniyle bu aracı hemen es geçmenize gerek yok. Çünkü tüm kullanıcıları düşünerek sistemin çalışma mantığını kavrayabileceğiniz harika kısa eğitim videoları hazırlanmış. Bu videolar sayesinde aracı nasıl kullanarak harika domainler elde edebileceğiniz son derece detaylı bir şekilde açıklanmaya çalışılmış. Son eklerden ön eklere kadar kapsamlı şekilde arama yapmanıza yardımcı olan sistem, uygun alan adını bulduğunuzda bu alan adını en uygun fiyattan satın alabilmeniz için indirim yapılmış fiyatı ile sizi direkt olarak Godaddy’e yönlendiriyor.

4. Impossibilty

Impossibility en hızlı şekilde domain alternatifleri üretmenize yardımcı olmaya çalışan araçlardan biri. Çok detaylı ve yaratıcı bir sistem kullanıyor olmasına karşın tek dezavantajı Türkçe dil desteğinin bulunmuyor olmasıdır. Sistem bir alan adı içerisinde isim, sıfat gibi seçenekleri dahi belirleyerek arama yapmamıza yardımcı olmaya çalışıyor.

5. Nameboy

Nameboy, listemizde kullaabileceğiniz en basit araçların arasında yer alıyor. Nameboy bizim yazımızın başında yer verdiğimiz kriterin aksine arasında tire bulunan ve kafiyeli domainleri bulmak için kullanılabilecek en iyi araçların arasında yer alıyor. İngilizce için sonuçlar mükemmel fakat Türkçe domain arayışına girişecekler için sadece bir sorgulama aracı ve aynı zamanda fikir verici olmakla yetinecektir.

6. Domain Typer

Domain Typer, bir domainin farklı uzantılarını aramak istediğinizde oldukça kullanışlı bir araç olabiliyor. Çünkü içerisinde sayısız uzantıyı sorgulamayı destekleyen bir sistemi barındırıyor. Eğer bir alan adının diğer uzantılarını kontrol etmek istiyorsanız, kullanabileceğiniz bundan daha kullanışlı bir web sitesinin olamayacağını aklınızda bulundurmalısınız. Sorgulama sonrasında Domain Typer, bu domaini kolayca satın almanız için popüler web sitelerine sizi yönlendirebiliyor. Aynı zamanda sorgulama esnasında o domainin PageRank değeri ve Alexa değeri gibi birçok kriteri de size sunuyor. Yani, Domain Typer ile domain keşfine çıktığımızda sonradan karşılaşacağımız sürprizlerin ihtimali en aza inmiş oluyor.

7. Domains Bot

Domains Bot kapsamlı şekilde domain aramayı kafasına koymuş olan hemen herkese yardımcı olabilecek en kaliteli ücretsiz sorgulama araçlarından biri denebilir. Geniş domain uzantı seçeneğinin yanı sıra aynı zamanda ön ekler ve son ekler konusunda da oldukça gelişmiş bir sistemi var. Dilersek hazır ön ekleri kullanabildiğimiz gibi aynı zamanda ön ekleri ve son ekleri kendimiz de ekleyerek aramaya dahil edebiliyoruz. Bu da en harika domaine ulaşabilmemiz için işimizi çok daha kolay bir hale getiriyor.

8. Name Station

Listemizde yer alan diğer araçlar ile Name Station’u bir kıyas içerisine sokacak olursak öneri sayısı açısından kesinlikle açık ara galip gelecektir. Birçok konu hakkında ekler ile size domain önerisi sunan bu sistem aynı zamanda Türkçe domainler bulmanıza da yardımcı oluyor. Türk kullanıcılar bu tür araçları genelde kullanmayı ihmal ettiği için elbette sistemin Türkçe özelliği fazla ileri boyutta değil ama yine de idare eder diyelim. Tek dezavantajı ise kullanmadan önce mutlaka hesap oluşturmamız gerekiyor. Yine de Name Station’un bu dezavantajı avantaja çevirdiğini de belirtmek lazım. Facebook ile hesap oluşturduktan sonra kendimize ait domain fikir listeleri oluşturabiliyoruz. Böylece almayı düşündüğümüz veya sonradan kıyas yapacağımız alan adları sistem üzerinde bizim için saklanıyor.

9. Dot-o-Mator

Öyle zamanlar geliyor ki bir alan adının iki farklı anahtar kelimeyi de aynı anda içerisinde bulunmasını istiyoruz. Ancak hangi uzantısı aklımıza gelirse gelsin, bu uzantıların tamamının dolu olması bizim yaratıcılığımızı da baltalayabiliyor. Dot-o-Mator bu konuda tıkananlara ilham kaynağı olabiliyor. Sistem üzerinden tamamen İngilizce alan adı araması yapabiliyor olsak da bizim belirlediğimiz anahtar kelimeler sayesinde Türkçe arama da gerçekleştirebiliyoruz. Bu aracın üzerine detaylıca eğilip biraz da yaratıcılığınızı kullanırsanız gerçekten harika ve benzersiz alan adlarına sahip olabilirsiniz.

10. SaveSpell

Savespell, Türkçe aramalarınıza da yardımcı olan bir domain sorgulama aracı. Üyelik sistemi mevcut olmasına rağmen üyelik size illa şart koşulmuyor. Üye olmadan da sistemden faydalanabiliyorsunuz. İstediğiniz herhangi bir alan adının uzantılarını kontrol etmek ve fazlasıyla varyasyon üretmek için SaveSpell çok kullanışlı bir uygulama. Uygulamanın Türkçe özelliği mevcut fakat bazen saçma sapan önerilerde de bulunmuyor değil. Elbette sistemin amacı size yalnızca ilham kaynağı olmak olduğu için sanırım bunları sineye çekmemizde bir sakınca yoktur.

11. Domain puzzler

Domain Puzzler listedeki birçok aracın aksine size öneri sunma işini değil sorgulama işini ele alan araçlardan birisi. Domain Puzzler’ın yardımıyla seçmiş olduğunuz birçok anahtar kelime için aynı anda uzantı kontrolü yapabiliyorsunuz. Sonuçların yanında size Domain’in PageRank değerini belirtiyor olması ve kayıtlıysa hangi yılda kayıt edildiğini göstermesi oldukça hoş düşünülmüş özelliklerden biri. Bu alan adı aracının Türkçe özelliği bulunmuyor fakat zaten amacı bize alan adı önermek değil, sorgulamak olduğu için bu özelliğe açıkçası pek de gerek duyulmuyor.

12. Panabee

Panabee sadece sistemi ile bizlere en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışan araçlardan biri değil, aynı zamanda tasarımı ile de göze son derece hoş görünüyor. Tabi, bizim işimiz alan adı sorgulamak derseniz yine Panabee diğer birçok araçtan daha çok öne çıkıyor. Panabee sayesinde belirlemiş olduğunuz herhangi bir anahtar kelime için domain uzantılarını tarayabiliyorsunuz. Tarama sonuçlarına göre araç bize sadece domain uzantısı ve domain isim önerileri sunmuyor. Aynı zamanda arama yaptığınız anahtar kelime üzerinden yola çıkarak Google’da anahtar kelimenin durumu, App Store ve Google Play‘de o anahtar kelime ile ilgili uygulamalar ve bu domain’e sahip olursanız Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal hesaplarda ismin uygunluğunun ne olduğunu belirtiyor. Sürprizleri ortadan kaldırmaya yardımcı olan aracın daha saymakla bitiremeyeceğimiz birçok marifeti var.

13. NameStall

Namestall oldukça detaylı bir domain arama ve isim önerisi sunma sistemi. Tabi, bu özellikler sadece onun birkaç marifetinden ibaret. En çok reklam payına sahip olan anahtar kelime ve domain önerileri gibi daha birçok harika alan adına sahip olmanıza yardımcı olacak olan araç sizleri bekliyor.

14. NameTumbler

Hhe hızlı şekilde alan adınızı sorgulamak hem de hızlı şekilde sorguladığınız alan adının ön ekler ve sıfatlar ile durumu merak edenlerdenseniz NameTumbler’ı kullanarak gerçekten de kaliteli alan adlarına sahip olabilirsiniz. Sistem manuel kelime eklememize izin vermiyor ama yine de oldukça kullanışlı. Özellikle alan adınızın içerisinde markalaşabilecek ingilizce eklerin bulunması sizi rahatsız etmeyecekse, akılda kalıcılığı arttıracaksa NameTumbler’ın önerdiği varyasyonlar gerçekten oldukça tutarlı.

15. Wordoid

Wordoid beş farklı dil destekliyor olmasına karşın maalesef bunların arasında Türkçe yer almıyor. Yine de manuel eklediğiniz kelimeler ile sistemi kullanmak oldukça basit. Sizden edindiği 10 farklı kelime ile harika alternatifler sunmaya yardımcı olan bu araç aynı zamanda kelimenin diğer dillerdeki karşılığında alan adı araması yapmanıza da yardımcı oluyor. Kendi hazır haznesi içerisinde de aslında oldukça iyi tahminler yer alıyor. Gerçekten kaliteli alan adlarına sahip olmak için bu araç ile biraz uğraşmanız size muhteşem fikirler verebilir.

16. Domize

Domize domain öneri değil sorgulama araçlarından biri fakat gerçekten benim şimdiye kadar kullandığım en hızlı domain sorgulama araçlarının başında yer alıyor. Her giriş yaptığını bir harf ile anahtar kelimenin alınmaya uygun olup olmadığını gösteriyor. Dolu olan uzantılar için de ne zaman alan adının süresinin sona ereceğinin bilgisini sunuyor. Tüm bunları bir de SSL sertifikalı bir web sayfası üzerinden yapıyor olması hız faktörünü güvenlik ile birleştirerek en kaliteli alan adı sorgulama aracını ortaya çıkartıyor. Her harf değişikliğini bile sorgulayabilen sistemin bir de çerezlerden faydalanarak oluşturduğu favori sistemi mevcut. Böylece bu geniş domain listesi içerisinden bulduğumuz fikirleri kaybetmeden temiz bir liste çıkartabiliyoruz.

İlginizi Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Sonraki yazı
Blog Yazarları için SEO Kontrol Listesi
Önceki yazı
Alaattin Çağıl WhatsApp Röportajı #kargayakonuş