Dünyanın En Pahalı iOS ve Android Uygulaması

Dünyanın En Pahalı iOS ve Android Uygulaması

Zenginlik kavramı ilk olarak ne zaman ortaya çıktı bilinmez. Ama insanlığın var olmasından bu yana bu kavramın bir şekilde aramızda dolaştığını kabul etmemiz lazım. Mobil uygulama mağazaları, kendi işletim sistemini kullanmakta olan tüm kullanıcılar için geliştirilen adeta birer sanal market. Bu uygulama marketlerinin içerisindeyse her tipten insanın ihtiyacını karşılamaya yönelik binlerce hatta milyonlarca uygulama yer alıyor.

Uygulama marketlerinde yer alan uygulamaların büyük bir kısmı o platformu kullanan kullanıcıların tümüne hitap ediyor. Öyle ya, tüm uygulama geliştiricileri kendilerine bir an önce para sayma makinesi satın almak için muhtemelen uygulamasının tüm mobil cihazlarda yer almasını istiyordur.

Bu yazımızda bahsi geçecek olan iki uygulamanın amacıysa uygulamanın herkes tarafından değil de sadece zenginler tarafından satın alınması düşünülerek geliştirilmiş. Zira bu uygulamaların fiyatlarının neredeyse kullandığınız akıllı cihazın fiyatına denk düştüğü hatta bazı durumlarda akıllı cihazınızın fiyatının bile üzerinde olduğunu öne sürebiliriz.

Muhtemelen bu uygulamaları satın almak için şu an yeteri maddi gücünüz yoktur ama eğer bir gün bir milyarder olursanız artık en güçlü akıllı telefonunuzla hangi mobil uygulamaları mutlaka satın almanız gerektiğini biliyorsunuz demektir.

En Pahalı Android Uygulaması; “The Most Expensive App Ever

The Most Expensive App Ever ismindeki uygulama ilk defa $200 değerindeki sürümüyle uygulama mağazasında 29 Ekim 2015 tarihinde yer alıyor. Uygulamalanın geliştiricileri tarafından daha sonra fiyatı güncellenen uygulamanın değeri $400 yani yaklaşık olarak ₺1.120 olarak güncelleniyor.

Tamamen parodi amacıyla geliştirilen bu uygulamanın işleviyse sadece dünyanın en pahalı Android uygulaması olması. Uygulamayı satın aldıktan sonra, mobil uygulama önce sizi bir güzel tebrik ediyor daha sonra da dünyanın en pahalı uygulamasını satın aldığınızı herkese duyurmanız için yardımcı oluyor. Uygulamanın “What About My Money” yani “Parama Ne Oldu?” bölümündeyse muhtemelen içinizi rahatlatacak bir açıklama yer alıyor.

Bu bölümde uygulamanın geliştiricileri, paranızla ne yaptıklarını onların da bilmediklerini ancak eğer sipariş postasıyla kendilerine dönüş yaparsanız paranızı ne için harcadıklarını söyleyecekleri sözünü veriyorlar. ₺1.120 verdikten sonra da zaten bir zahmet bu kadar zahmete katlanıversinler.

Bu uygulamayı satın almak isteyeceğinizi açıkçası pek düşünmüyoruz. Yine de eğer istekliyseniz buraya tıklayarak uygulamanın satın alma sayfasına erişebilir ve paranızı çar çur etmeyi deneyebilirsiniz.

En Pahalı iOS Uygulaması: VIP Black

Android platformunun en pahalı uygulaması olur da hiç iOS platformunun olmaz mı? Cık cık cık, elbette iOS platformunda da oldukça pahalı bir uygulama bulunuyor. Üstelik bu uygulama Android uygulamasının iki katından bile daha pahalı. VIP Black adındaki uygulama $999.99 fiyat etiketiyle uzun bir süredir App Store’un en pahalı uygulaması olma şerefine sahip.

VIP Black uygulaması Android’deki en pahalı uygulama gibi işlevsiz değil. Premium ve lüks yaşam tarzı uygulaması olarak geliştirilen VIP Black, gerçekten zengin insanlara paralarını nasıl harcayabileceklerini gösterdiği lüks bir VIP uygulaması. Haliyle bu uygulamayı satın alacak paranızın olmasının yanı sıra önerdiği şekilde harcayacak kadar paranızın da olmasını tavsiye ediyorum.

Tıpkı Android uygulamasında olduğu gibi bu iOS uygulamasını da satın almak isteyeceğinizi düşünmüyorum ama olur da hani bir gün istersiniz diye linki hemen şuraya bırakıyorum.

İlginizi Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Sonraki yazı
Cevizlik Girişimler: Sinemia
Önceki yazı
Yazıyı Bulduk Şimdi Ne Yazalım?