Herkese selam ya da bir yazılımcı gözüyle (“Hello Dijital Karga Ailesi”). Öncelikle bu benim ilk yazım ve hemen belirteyim fotoğraftan anlayacağınız üzere Instagram’ın çökmesi ile alakalı. Bu konuyu niye yazdın diyecek olursanız hem konuyu bir açıklayayım hemde buradaki yazarlığıma vesile olduğu için.
“Snapchat’ê Instagram’dan Bir Darbe Daha” adlı makale yayınladıktan sonra Twitter’dan Instagram’ın çöktüğünü yazdım. Dijital Karga ile biraz konuştuk araya bende kendi yazımı linkledim ve buradayım
Evet fazla uzatmadan konuya döneyim.
Eyyyy Mark! Niye oynuyorsun oğlum Instagram’ın ayarlarıyla. Bu kaç oldu 1-2-3-4-5 tamam daha da katlanamam şarkısını duyar gibi oldum.
Yalnız biz değil, tüm dünya olarak katlanamayabiliriz. Krallığına Snapchat’i katamadığından beri her yere hikaye özelliğini getirdi. Facebook’a ayrı Messenger’a ayrı Whatsapp’a ayrı. Benim unuttuğum varsa siz ekleyin.
16.05.2017 TSİ 22.30 civarında Instagram Çöktü
Twitter ve Facebook üzerinden bu duruma tepki gösterenler sokağa döküldü ve birçok olay çıkardı. Tabii ki şaka. Ama bu sorunun sadece Türkiye değil dünya genelinde olduğunu açıklar nitelikte. Acaba Mark yeni bir şeyler mi deniyor yoksa artık o kadar çok veri akışını sunucular kaldıramıyor mu orası bilinmez.
Sorun 23:25 Sularında Çözülmüş
Son günlerde birçok ülkede yaşanan ve çok sayıda bilgisayarı etkileyen WannaCry virüsü ile alakalı olup olmadığı ya da buna karşı bir önlem mi veya başka bir siber atağa mı maruz kaldığını düşünsek de bir açıklama yapılmıyor.
Mark neyi gizliyorsun?
Umarım bu yazdıklarımdan sonra benim hesabımı komple silmez. Sevgi ve huzurla kalın. Takibe ve haberleşmeye devam.