SEO ve Özgün İçerik

SEO ve özgün içerik

SEO hakkında tecrübe ve bilgilerimizi paylaşırken çok önem verdiğim bir konudan bahsetmek istiyorum. 2013 yılından beri en gözde kriterlerden biri olan ve kullanıcı deneyimini artırmak üzere Google tarafından ön plana çıkarılan özgün içerik kavramı ile SEO çalışmalarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir.

Özünde sadece özgün içerik değil içeriği az, kalitesiz, süreksiz [güncel olmayan] site sahipleri de bu yazıyı dikkatle okumalılar. SEO algoritmalarında özgün içerik; yazının ilk harfinden son harfine kadar tüm ifadelerinin yazara ait olması ve daha önce herhangi bir web ortamında yayınlanmamış olmasıdır. İçeriği özgün olmayan, kaliteyi yakalayamamış web siteleri kısa vadeli olarak web tarihine geçeceklerdir.

Başlık olarak “Sosyal Medya ve Kişisel markalaşma” konusunu seçtiniz. Yazdığınız ifadelerin tamamen size ait olması, daha önce herhangi bir web ortamında yayınlanmaması ve SEO uyumlu olması gerekir. Özgün içerik yazmak tamamen edebiyat bilgisi, dil bilgisi, yetenek, ilham, bilgi, tecrübe kavramları ile alakalıdır. Biz işin bu noktasında pek detaya inmeyeceğiz. Bilmemiz gerekenler ise özgün içeriğin yukarıda bahsedilen formatta olmasıdır.

Özgün içeriği oluşturmak yetmez. Bu içeriği SEO uyumlu hale getirmelisiniz. İç ve dış SEO çalışmalarında pazarlamak üzere kullanacağınız malzeme oluşturmuş olduğunuz içeriktir. Bu içeriği arama motoru pazarlaması için kuvvetlendirmeliyiz. Seçtiğimiz başlık ile alakalı bir kaynak oluşturduk mu diye kendimiz soralım.

Sosyal medya ve markalaşma başlığını seçtiğimiz için yazımızı bitirdikten sonra bir bakalım içerisinde kaç defa “Sosyal Medya ve Markalaşma” sözcükleri geçiyor. Siz yazıyı okuyup başlıkla uygun olduğunu anlayabilirsiniz. Ama Google botları yazıyı tarayıp anahtar kelimelerde alakalı olduğunu anlamak için içeriğin SEO uyumlu olması şarttır.

SEO uyumlu hale getirmek için başlık ve anahtar kelimelerinize yazı içerisinde yer verin. Bu kelimeleri kalın, eğik ve altı çizili formatta abartmamak üzere güncelleyin. Bu değişiklikleri yaptıktan sonra yayına alabilirsiniz.

Unutmayalım! SEO bir pazarlama yöntemidir. Pazarladığınız ürün/hizmet ne kadar kaliteli olursa o kadar başarılı ve sağlıklı sonuçlar elde edersiniz.

İlginizi Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Sonraki yazı
Instagram Hikaye İstatistikleri ve Reklamları
Önceki yazı
Yapıştırma! #dijitaltehlikeler