Meta Refresh ve Revisit Kodlarının SEO’ya Etkisi

Meta Refresh ve Revisit Kodlarının SEO'ya Etkisi

Her SEO uzmanın bildiği gerçekler vardır. Organik olmak ve kalmak bu bilinenlerin en yaygın en temel olanı. SEO çalışmalarınıza ciddi yatırımlar yaptınız, emek ve zaman harcadınız. Trafik verileriniz her geçen gün sağlıklı bir şekilde artmaya devam ediyor. Google dostu bir site olmayı başardınız. Google aramalarınız ve SEO değerleriniz arttıkça site trafiğinde büyümeler meydana geldi.

Trafik ve ziyaretçi yönetimi stratejinizde yeni bir hamle yaptınız. Meta kodlarınız içerisine bir refresh kodu yerleştirdiniz. Ziyaretçi siteye giriyor ve yazıyı okurken, okuduktan sonra, yorum yazarken vb. herhangi bir durumda belirlediğiniz kodda yer alan zamana göre sayfa kendini kontrol dışı yeniliyor.

Ziyaretçi tam yorum yazıyordu, sayfa otomatik yenilendi. Ziyaretçi tam diğer sayfaya geçiş yapacaktı yine aynısı başına geliyor. Yazı bir kaynak niteliğinde ve okuması dakikalar sürebilir ve tam yarısına gelmişken sayfa aniden yenilendi.

Ziyaretçinin yerinde olsanız ve aynısı sizin başınıza gelse vereceğiniz tepkiler az çok tahmin edilebilir. Google ise bu durum karşısında organik olmayan bir yol izleyen yani refresh kodunu kullanan sitelere güven duymaz. Kriterlerde istisnalar vardır. Organik çalışmak en önemlisi.

Refresh kodunun göz ardı edildiği noktalardan biri, anasayfası sürekli güncellenen haber siteleridir. Google bu sitelerin sürekli haber girmelerinden dolayı sadece ama sadece anasayfalarına ekleyeceği refresh kodunu göz ardı edebilir. Tabii bu iyiliği suistimal etmemek önemli.

Revisit Kodlarının SEO’ya Etkisi

Revisit mantığı ile SEO kriterlerini manipüle etmek isteyenler elbet oldu oluyor. SEO çalışmalarınızda inorganik yollar kullanmanın cezasını er ya da geç çekersiniz. Bir sayfadan başka bir sayfaya otomatik yönlendirme yapmak Google dostu olmaya çalışan sitelerin stratejilerinde yer almamalı.

Revisit ve refresh kodlarının en temel zararlarından biri toplam sayfa gösterimi içerisinde aldığınız tıklamaların oranıdır. Refresh kodu ile çalışan sitelerde sayfa gösterimi artacak ve arama hacmi sabit kalacaktır. Toplam sayfa gösteriminde arama trafiğinin oranı azalacaktır. Google ise sitenize daha az önem vermeye başlayacaktır.

Anahtar kelime bazlı bir SEO çalışması olsun, sitenin arama trafiğini iyileştirmek isteyen bir SEO çalışması olsun hiç fark etmez. Organik yollardan şaşmayın, sizi şaşırtacak iştahınızı kabartacak inorganik yollara başvurmayın. İyice düşünülüp tasarlanmadan uygulanan bir SEO stratejisi sitenizi yarı yolda bırakır. Rekabeti en düşük anahtar kelimelerde bile işiniz zorlaşabilir.

İlginizi Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Sonraki yazı
Müfit Can Saçıntı ile Öldüren Sorular | Mandıra Filozofu Bana Benziyor!
Önceki yazı
Aramamotoru.com Etkinliğini Duydunuz Mu?