“Her çocuğun hayalinde bir robot vardır.” Bu cümle #hayalimdekirobot projesine katılan bir çocuğun kendi cümlesi. Gerçekten de öyle. Hangimizin çocukluğunda bir robot hayali yoktu ki. Jetgiller’in robot hizmetçisi Rosie’den evimizde olsun istedik çoğumuz.
İsteklerimizin gerçeklere dönüşmesi için gereken şartlara bugün her zaman olduğundan daha da fazla yakınız. İnsanoğlu sadece son 2 yılda, insanlık tarihi boyunca ürettiği bilgiden daha çok bilgi üretti. Saniyede Google’da 50.000’den fazla sorgu yapılıyor. Buna şöyle bakalım. Her saniye insanlık 50.000 yeni şey öğreniyor. Bilginin bu kadar kolay ulaşılabilir olması kimisini tembelliğe iterken kimisine de yeni hayaller kurdurabiliyor.
Bugün rahatlıkla söylebiliriz ki; hayal edebildiğimiz sürece başarabiliriz. Zihinlerde nefretin yerini bilgi ve hayaller aldığı sürece medeniyet yolunda adımlar atabiliriz. Hayalimdeki Robot projesi de bu noktadan çıktı.
Proje gayet basit işliyor.
“Hayalindeki robotu anlatır mısın?” sorusuna çocuk cevap veriyor ve 30 saniye- 1 dakika civarında bir sürede hiçbir kısıtlama olmadan hayalindeki robotu anlatıyor. Projede çocuk bayramının ilk kabul edildiği yıl olan 1927’ye atfen 81 ilden 1927 farklı çocuğa ulaşmak amaçlanıyor. Videolar tamamlandığında sponsor görüşmeleri yapılarak 23 Nisan’da çekilişle dağıtılmak üzere kitap,robot seti gibi hediyeler dağıtımı planlanıyor.
Kısa süre içerisinde Tekirdağ’dan Mardin’e, Kastamonu’dan Mersin’e bir çok şehirden videolar geldi. Fakat halen eksik olan bir çok şehir var. Projeye katılmak isteyenler hayalimdekirobot.com Sende Gönder bölümünden videolarını gönderebiliyor.