Tempolu geçen iş hayatında başarılı olmak çoğu insanın hayali. Güçlü adım atabilmek ve günlük stresi yönetebilmek için de iletişimin güçlü olması gerek. Yani bir tık daha iyi olalım demek. İletişim kanallarınız için sık sık olmasa da vitamin almayı ihmal etmeyin.
Yüzyıllardır üzerine sözlerin söylendiği iletişim, bolca teorinin üretildiği geniş bir alan. Bu alanda doğuştan meziyetli olanların sayısı ise hayli düşük. Bir çok konuda olduğu gibi disiplinli bir çalışma iletişim becerilerinin de bir tık iyi olmasını sağlayabilir. Uygulaması kolay, keyifli ve motive edici önerileri sizin için bir araya getirdik.
Disipline dikkat çekmek için mini bir örnek verelim. İletişimi spor yapmak gibi düşünün. Kondisyon kazanmak ve iletişiminizi güçlü kılmak için süreklilik olmazsa olmaz. Yatın kalkın çalışın demiyorum. Günde 10-20 dakika bu programa sadık kalmanız pek âlâ yeterli 😉
Çok Seveceksiniz: TED Konuşmaları
İzlerken, eğlenin, düşünün, bilgilenin. Ufkunuzdan her konuşmada biraz daha açılsın ve bakış açınız artı değer kazansın. TED Konuşmaları izlenmek için var. Tıpkı okunmayı bekleyen binlerce başucu kitabı gibi. Nedir TED Konuşmaları? TED, 1984 yılında adını da almış olduğu “Teknoloji, Eğlence ve Tasarım” konularını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen bir konferans etkinliğidir.
Yıllar içinde kapsamı genişletilerek sürekli daha büyük bir azimle çalışıldı. Şimdi hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar dünyanın en iyi düşünürlerini ve icracılarını bir araya getiriyorlar. Bütün bilgiler birbirine bağlıdır ve TED, farklı alanlara ait önemli düşünce biçimlerini keşfedip kendi yaşamınıza ve iş hayatınıza uyarlayabileceğiniz bir merkez haline geldi. Çoğu katılımcı için sonuç: enfes, beklenmedik bağlantılar, olağandışı görüşler ve güçlü bir ilham kaynağı. 21. yüzyılın belki de hepimize sağladığı en güzel şey kaynak bolluğu. Bu bolluğun içinde ise TED Konuşmaları bir maden gibi keşfedilmeyi bekliyor. Çok değil her hafta bir tane izleyebilirsiniz.
Hadi Başlayın: Nasıl konuşalım ki insanlar bizi dinlemek istesin
Deneyimleyin: Cevizlik Girişimler
Tabiiki girişimin kendisini değil, girişimcilerin iletişimini deneyimleyin. Projeye nasıl başladıklarını, neler yaptıklarını, onların bakış açısını vb. yönlerini inceleyin. Gözlem gücünüzün nasıl arttığını göreceksiniz. Takıldığınız noktalarda girişimciler ile iletişime geçin. Sosyal medya sınırsız bağlantı ağı demek. İletişiminiz için efektif şekilde kullanabilirsiniz. Bir bağlantıyı değil yüzlercesini deneyin. Biryudumkitap girişim dünyasına farklı açılardan bakmanız için iyi bir başlangıç olabilir.
Hadi Başlayın: Biryudumkitap
https://dijitalkarga.com/ceviz/biryudumkitapta-neler-oldu-infografik/
Yakından Tanıyın: Dijital Dünyanın Yerlileri
Blog yazarları dijital dünyanın en eski yerlilerinden. Düşünsenize Twitter, Facebook gibi sosyal ağlar yokken onlar vardı. Biz vardık. Dijital Karga olarak, okuyucularımız için haftalık Blogger önerilerimizi paylaşıyoruz. Niş konularda okuyacağınız bloglar, farklı görüşleri öğrenmeniz için size fırsat tanıyacak. Dijital dünyada milyonlarca blog arasından sizin için değerli ve niş olanları her hafta tanıtıyoruz.
Hadi Başlayın: Dijital Karga Evren Günlüğü’nü Gagalıyor
http://www.dijitalkarga.com/ceviz/dijital-karga-evren-gunlugunu-gagaliyor/
Farkında mısınız? İç Sesinize Kulak Verin
Ernie Zelinski ne de güzel söylemiş: “Başkasının ateşinde ısınmak yerine kendi ateşinizi yakın.” İç ses hakkında pek çok kaynak bulmak mümkün. Am bu cümle konuyu iyi özetliyor. İnsan kendi hayatında çok fazla ayrıntı atlıyor. Çok şeyin gizli olduğu bu ayrıntılardan biri de iç ses. Onun gücüne farkına varmayı geçtim daha kendisinin farkında olmayanlar var. Halbuki, iç ses insanın bir parçası. Ona kulak verin. İş dünyasında bir ateşe ihtiyacınız varsa onu kendiniz yakın.
Ciddiyim! İletişimle Konuşun
En başta dediğimiz gibi: “Yüzyıllardır üzerine sözlerin söylendiği iletişim, bolca teorinin üretildiği geniş bir alan.” İletişim hakkında söylenmiş, keşfedilmeyi bekleyen, yüzlerce sözü internetten bir tıkla bulabilirsiniz. Aşağıda ilk sözü paylaşmış bulunalım. Çevrenizden de destek alabilirsiniz, tek başınıza da yapabilirsiniz. John bu sözde ne anlatmak istemiş, bir düşünün. Ölçün biçin ve tartın. Biz dinlemeye verdiği önem nedeniyle Pazar günlerine özel bir madde ekledik. Doğrudan dinlemenin verdiği etkiyi verir mi bilmem ama insanlardan yardım alırken onları dinlemek zorundayız.
Hadi Başlayın: Deneyimli iletişimciler daha çok konuşmanın çözüm olmadığının farkındadır. Gereken daha çok dinlemektir. – John C. Maxwell
Tanışın: WhatsApp Röportajları
Dijital Karga olarak her hafta yaptığımız ve yeni birini konuk ettiğimiz WhatsApp Röportajları ile dijital, iletişim ve pazarlama alanında önemli isimleri yakından tanıma fırsatı bulacaksınız. Diğer röportajlara benzemez. Neden mi? Çünkü tüm sorular ve cevaplar doğaçlama gelişiyor. Samimi ve yaşayan bir röportajdan söz ediyorum. Pazarlama Kurusu ile yaptığımız röportajla bu kapıyı aralamak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Hadi Başlayın: Pazarlama Kurusu
http://www.dijitalkarga.com/ceviz/pazarlama-kurusu-whatsapp-roportaji/
Kafanızı Kaldırıp Çevrenize Bir Göz Atın
Tabiiki kafanızı kaldırıp çevrenizle bakmakla bitmiyor. Her gün elimizden düşmeyen akıllı telefonları bugün de birinden yardım almak için kullanalım. Üzerinde çalıştığınız bir proje için, hafta sonunda keyifli bir film izlemek için, sevdiğiniz birine hediye almak için vb herhangi bir nedenle yardım almak niyetiyle iletişim kurun.
Sonuç, iş dünyasında ve geri kalan hayatımızda her yaptığımız bir iletişim süreci demek. İstesek de istemesek de farkında olsak da olmasak da öyle ya da böyle iletişim kuruyoruz. Topluluk önünde konuşurken vücut dilimiz, yüz yüze konuşurken mimiklerimiz, telefonda konuşurken ses tonumuz her seferinde bu iletişime yön veriyor. Yön veren olmak için, bu enstrümanların tümünü bir orkestranın şefi gibi yönetmelisiniz. Üstelik işiniz bir orkestra şefi kadar zor değil. Bir de onun yerine koyun kendinizi. Tek kelime etmeden kusursuz bir harmoni yaratmaktır işi.
Ceviziniz bol olsun.