Dijital Karga Gizli Gmail Özelliklerini Buldu

Dijital Karga ceviz niteliğinde faydalı bilgiler vermeye devam ediyor. İletişimini mail trafiği ile sağlayan çoğu insan arayüzü ve kolay kullanımı nedeniyle Gmail tercih eder. Gmail kullanıcıları genel olarak, Gmail’in basit, sade ve erişilebilir bir posta kutusu görünümüne sahip olmasını seviyor. Tabii, bunların yanı sıra Gmail eklentileri açısından en zengin mail servislerinden biri. Daha önce hiç kullanmamışım diyebileceğin Gmail özelliklerinin olduğunu biliyor musun?

1- mxHero

mxHero listenin gerçekten zirvesinde yer almayı hak ediyor. Bambaşka bir mail kutusu deneyimi yaşamak isteyenler için tasarlanmış. Bu eklenti ile Gmail kullanarak mailini istediğin bir tarihte atabilir, otomatik mesajlama mailleri oluşturabilir ve okuduğun maillerin ne kadar süre sonra silineceğini seçebilirsin. Tabii, bunlar şampiyonun özelliklerinin sadece bir kısmı, en çok beğenilen ve öne çıkan özelliği ise kendini imha edebilen mailler yaratabiliyor olması. Kendini imha eden mail seçeneği ile gönderdiğin mail alıcı okuduktan beş dakika sonra kendisini imha ediyor. Oldukça güzel öyle değil mi?

2- Send and Archive

Türkçesi ile gönder ve arşivle son derece harika bir özellik. Gönderdiğin bir maili sonradan arşivlemeye uğraşmak yerine o kendi kendini arşivlese harika olmaz mıydı? O zaman ayarlar seçeneğinden gönder ve arşivle seçeneğini aktif ederek, bu buton ile hem mail gönderip hem arşivleme işleminizi yapabilirsin.

3- Rapportive

Rapportive çok marifetli bir bilgi sağlayıcı uygulama da denebilir, birine mail atmak istiyorsunuz fakat aynı zamanda durumunuz da son derece acil. Herkes sizin gibi maillerini sürekli ve düzenli aralıklar ile takip etmez. Bu nedenle bazen bu kişilerin Facebook ve LinkedIn gibi profillerine ulaşıp buradan irtibata geçmek çok daha kolay olur. Bu eklenti de size bu konuda yardımcı oluyor. En iyi özelliği ise hem Firefox hem de Chrome tabanlı tüm internet tarayıcılarında kusursuz şekilde çalışıyor olmasıdır.

4- Unroll.me

Basit bir soru, şimdi kişisel bir soru soracağım ve sorudan sonra da cevabını tahmin edeceğim. Son günlerde mail adresini en çok ne için kullandın biliyor musun? Elbette sosyal ağlardan gelen mailleri ve bültenlerinden gelen mailleri okuyarak/silerek geçirdin. Unroll.me bu konuya son noktayı koyuyor ve mailin ile kullandığın tüm posta aboneliklerini sıralıyor. Hatta bunlardan istediğine devam etme istediğine çoklu şekilde devam etmeme kararı verebiliyorsun. Unroll.me candır gerisi Dijital Karga’dır.

5- Gmail Snooze

Hafızamıza en çok güvendiğimiz zamanlar bir bilgiyi edindiğimiz ilk dakikalardır değil mi? İşte bu eklenti bunu kanıtlayan en önemli örneklerden birisidir. Aniden mail kutuna bir mail gelir, bu maile göz atman gerekir. Fakat şuan müsait değilsin. Hemen göz attığında ise mail okundu olarak işaretlenecektir. Hafızana güvenip bu maili asla unutmayacağını düşünebilirsin. Sonra da maili unutursun. Gmail Snooze yani erteleme özelliği ile ise o maili bir süre sonraya erteleyebilirsin. Yani mail tekrardan kutuna yeni gelmiş gibi olur. Böylece hafızan seni yanıltsa da Gmail yanıltmamış olur. Olur ya okunmadı seçeneğini bile kullanmayı unutabilirsin.

6- Boomerang

Zamanlama özelliği bence her uygulama için tasarlanan en faydalı özelliklerin başında geliyor. Boomerang ile de Gmail’e zamanlandırma özelliği eklemiş oluyorsun. Bir işi hazırladın fakat bu işi hafta sonu değil de Pazartesi günü göndermen gerekiyor ama o da ne, Pazartesi günü için tüm gün şehir dışında olacaksın. Abartmış olmayayım, başka mücbir sebepler de olabilir. İşte böyle bir durumda Boomerang ile zamanlayarak bir maili gönderip Pazartesi tüm gün kendi işlerine odaklanabilirsin.

7- WiseStamp

Bir maili okuduktan sonra imza kısmı ilk dikkati çeken yerdir. Çoğu mail kullanıcısının ise bir imzası bile bulunmaz. Fakat gelişmiş imzalar istiyorsan WiseStamp’ı denemen gerekir. WiseStamp işe yarar seçenekler sunuyor. Sana kimliğini yansıtan imzanı tasarlayıp kullanmak kalıyor.

8- Signals

Bunu bir nevi WhatsApp’ın görüldü özelliği gibi kabul edin, bir mail gönderdiğinde o mailin okunup okunmadığını merak edebilirsin. Signals ile bu düşünceye artık bir son vermenin zamanı gelmiş demektir. Signals ile gönderdiğin mail okundu mu, okunduysa kaç kere okundu, gönderdiğim bağlantılara tıklandı mı gibi sorulara cevap veriyor. İşin en iyi tarafı ise maili okuyan tarafın bunların hiç birinden haberdar olmayışı. Çok güzel öyle değil mi?

9- Cloudy for Gmail

Aslında bu kendini adında da biraz belli ediyor. Fakat yine de açıklamak gerekirse; çok sık eklentiler ile dolu mailler gönderiyorsanız ve aniden Dropbox veya Google Drive gibi seçeneklere ulaşmanız gerekiyorsa işte böyle durumda Cloudy for Gmail hayat kurtarabiliyor. Eklenti ile ayrıca pratik şekilde Instagram ve Facebook gibi popüler sosyal ağlardan da mailine eklemeleri kısa süre içerisinde yapabiliyorsun.

10- Followup.cc

Mail gönderdin ve gönderdiğin maili birkaç gün sonra hatırlaman gerekiyor. Maili saklamak yerine Followup.cc kullanarak mailin istediğin bir zamanda tekrardan hatırlatılmasını sağlayabilirsin. Böylece çok daha aktif bir şekilde mail trafiği oluşturursun.

Liste gözüne uzun gelmiş olabilir. Fakat işine yarayan eklentileri kullandıkça Gmail deneyiminin arttığını göreceksin.

İlginizi Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Sonraki yazı
Sosyal Medya Hataları Yüzünden Kargaya Denk Gelme
Önceki yazı
Online Ekip Kargacık Burgacık Yönetilmez