Dijital Bünyeler İçin Film Önerisi 4

Schindler'in Listesi

Schindler’in Listesi ile karşınızdayız. Hafta sonu alışverişiniz için bir kaç tavsiye verecek olsaydım şayet “Ton balığı, çeri domatesi, konserve mısır…” diye salata malzemelerinden oluşan bir liste çıkarırdım. Ama ben ne yazdığımız biliyorum ve Schindler’in Listesidramatik mücadeleyi tüm yönleriyle izleyebileceğiniz ödüllü bir film. Tabii siz iki listeyi de değerlendirip, açlığınızı giderebilirsiniz 🙂

Hafta sonlarında, dijital bünyeler için izlenmesini tavsiye ettiğimiz filmler listemize dördüncüsünü ekliyoruz. Bolca protein içeren filmde “Zihninize kazınacak bir senaryo, bu kazıyı pekiştirecek oyuncu performansları ve yaşanmış bir hikayeyi gözler önüne seren dramatik mücadele” ile karşı karşıya olacaksınız. Bu nedenle kemerlerinizi sıkı bağlayın.

Proteini bol olmasının en büyük sebebi ise filmin gerçek bir yaşam hikayesini konu alması. Evet aşağıdaki paragrafta yer alan hikaye gerçek bir yaşam hikayesi. Kitaptan uyarlanan film, ünlü yönetmen Steven Spielberg’in en önemli yapıtları arasında sayılan ve ona Oscar kazandıran bir yapımdır.

Konusu hakkında çok fazla bilgi vermek doğru olmaz. Kısaca bahsedecek olursak, Oskar Schindler adlı Alman iş adamının II. Dünya Savaşı sırasında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını anlatıyor.

Schindler’in Listesi, tam bir Steven Spielberg klasiği. Dijital bünyenize takviye sağlamak için bulunmaz bir fırsat olsa da kreatif zihninizi zorlamanın bir esprisi yok. Bu film öyle aksiyonu bol, her saniyesi sürükleyici bir film değil. Spielberg bu filminde kategorisinin, dramın oluşturduğu tüm beklentileri karşılıyor.

Schindler’in Listesi Film Künyesi

Yapım yılı, 1993. Oyuncuların bir kısmı, Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes. Yönetmen, Steven Spielberg. Tür, Tarihi, Dram, Savaş filmi, Biyografik. Ülke, ABD. IMDB puanı, 8.9

Schindler’in Listesi Film Ödülleri

Schindler’in Listesi, 1994 yılında 12 dalda Oscar’a aday olmuş ve 7 dalda ödül kazanmış. Filmin kazandığı Oscarlar; “En İyi Film, Yönetim, Kurgu, Sanat Yönetimi, Görüntü, Özgün Müzik ve Senaryo Uyarlaması.”

Filmin İzleyenlere Kattığı 3 Şey

– Bakış Açısı
– İnsan Değeri
– Kırmızı Elbiseli Kız

Film, Thomas Keneally’in kitabından sinemaya uyarlanmış. Bilgi sarayınıza atarsınız.

İlginizi Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Sonraki yazı
Dilan Bozyel WhatsApp Röportajı #kargayakonuş
Önceki yazı
happn Yeni Özelliğini Duyurdu