Cevizlik Girişimler: Üniversite Sözlük

Cevizlik Girişimler: Üniversite Sözlük

ÜniSözlük, Türkiye’deki Üniversite öğrencilerini hedef kitlesi olarak ele alan, öğrencilerin günlük yaşamlarında en çok kullandığı, paylaşım ve fikir alışverişlerinde bulunduğu, sosyalleştiği, projelerini geliştirebildiği, yeni arkadaşlıklar kurduğu cevizlik bir girişim.

ÜniSözlük (unisozluk.net) ile üniversite öğrencileri, hayatlarına dair tüm sorularına yalın, çözüm odaklı, bilgilendirici, güvenilir ve medeni bir tartışma ortamında yanıt bulabilecek.

Türkiye’deki 185 üniversite ve 8,7 milyon üniversite öğrencisi varken (Yök öğrenci istatistikleri 2017) bu ihtiyaçların hiç de azımsanmayacak olduğunu görüyoruz.

Bu cevizlik mi cevizlik girişimin kurucusu İbrahim Cevher Kabadayı da bir üniversite öğrencisi. Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Endüstri Mühendisliği okuyan kurucu aslında modern bir kahraman. Onu bu girişime iten ise sosyal mecralardaki tartışma kültürü, troller, konu saptıranlar, kirli ve tek yanlı bilgi olmuş.

Kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak böyle bir platform kuran İbrahim, her öğrencinin birbirine yardımcı olabildiği, üniversiteye ve üniversite yaşamına dair sorunlara çözüm bulabildiği, aynı ve farklı disiplinlerden ve hatta farklı üniversite öğrencileri ile bir araya gelebildiği online bir sözlük tasarımını hedefliyor.

Girişimin arkasındaki takım ise girişimin ruhuna uygun şekilde, farklı disiplinlerde bulunup ortak amaca hizmet edebilen bir yapıya sahip. Ekipteki diğer kahramanlar ise Esra Atalay ve Meltem Dizdar.

Diğer sözlüklerden farklı olarak, güvenirlilik, açık kaynak yazılım, networking, hedef kitle odaklı, üniversiteliliğe dair her şey sunan ÜniSözlük Aralık  ayına kadar 4 şehir (Ankara, İstanbul,İzmir,Samsun) ile 13 Üniversite’de aktif olmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Sonraki yazı
Kuş Bakışı Dijital Dünya #etkinlik
Önceki yazı
Alexa Türkiye Sıralaması İçin Kaç Hit/Ziyaretçi Gerekiyor?