Akıllı Cihazlarınızın Batarya Ömrünü Uzatın

Akıllı Cihazlarınızın Batarya Ömrünü Uzatın

Artık yanımızdan ayıramadığımız cihazlarımız var. Onları korumak, çalışır halde tutmak en önemli vazifelerimizden biri oldu. Fişlerimizi çekemiyoruz daha da çok kablolu bir hayata bağlanıyoruz.

Günümüzde 7/24 kullandığımız akıllı telefonlar ve tabletler batarya ömrü bitmesin diye mücadele etmek zorundayız. Belki de gün içinde en çok sorulan sorulardan biri Şarjın Var Mı? Etkin güç yönetimi için taşınabilir bataryaların sayısı giderek artıyor. Lakin akıllı telefonları, tabletleri gün içerisinde daha uzun süre kullanmak için püf noktalardan yararlanmamız da fayda var. Evet belki bir kısmını biliyorsunuz. Ama bilmedikleriniz dikkat etmeyip yeniden hatırlamanız gerekenler olabilir. İşte Dijital Karga’nın sizin için derlediği batarya ömrü uzatma taktikleri.

1- Uygulama güncellemeleri sizin kontrolünüzde olmazsa bataryanızı tüketecektir. Evden çıkarken cihazınızın ayarlarını kontrol edin.Uygulama güncellemelerini sadece Wi-Fi ile yapılacak olarak belirleyin.

2- Kullanmadığınız uygulamaları kapatın. Google Haritalar gibi konum tabanlı uygulamaları yönetmek için işinizi bitirdikten sonra GPS kapatmayı unutmayın.

3- Ekran parlaklığını olabildiğince düşürün. Ekranın kararma ve tuş kilidinin devreye girme süresini kısaltın. Yedek bataryaların yahut cihazınızın fazla sıcak yerlerde bulunmamasına dikkat edin.

4- Orijinal cihazlar kullanın. Şarj cihazları özellikle sahte ve ucuz olanlar hem telefonunuza zarar verir hem de ömrünün kısa olmasına neden olur.

5- Cihaz kılıflarının bazı modelleri şarj olma esnasında aşırı sıcaklığa sebep olabileceği için kılıfından çıkardıktan sonra şarja takın.

6- Şarjınızın tamamen bitmesini beklemeyin % 20 seviyelerini geldiğinde cihazınızı yeniden şarj edin.

7- Arka planda açık kalan uygulamaları nasıl kontrol edeceğinizi öğrenin ve zaman zaman temizleyin.

8- Güvenilir enerji koruma programlarını kullanın.

9- Akıllı telefonlarınıza en güncel yazılımı ekleyin.

10- Cihazlarını sıcak ortamlardan bulundurmayın. İdeal sıcaklık 16-22 derece arasındadır. 32 dereceye kadar kullanılabilir ancak 32 derecenin üzerinde cihaz içinde zarar verici olabilir.

11- Titreşim özelliği de şarjını hızla tüketir. Bu nedenle titreşimi seçeneğini sarj sıkıntınız olacağı bir ortama gideceğiniz zaman kullanmayın.

12- Telefonunuzun uygulamalar ile senkronizasyon özelliğini mümkün olduğu kadar kullanmayın.

13- Güç Tasarrufu/Pil Tasarrufu özelliklerini kullanın.

14- Galerideki fotoğraflarınızı yedekleyin ve silin. WhatsApp gibi uygulamalarda ayarlardan kontrolünüz dışından görsel yüklenmesini engelleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Sonraki yazı
Danilo Zanna ile Komedi Spaghetti İbrahim Büyükak
Önceki yazı
Cevizlik Girişimler: Sinemia